Üzemeltető: Blogger.

2016. december 13., kedd

Tag:

Tantárgyak, időbeosztás

Mennyi az annyi?

A válaszadók közel fele nem változtatna a tantárgyak arányán. Azok a hallgatók akik változtatnának, a tananyag mennyiségét kevésbé, inkább minőségileg változtatnák meg. Nagyobb hangsúlyt fektetnének a gyakorlatiasabb órákra, a természettudományokra, művészeti tárgyakra és olyan ismeretek tanítására, melyek praktikusak és a mindennapi életben használhatók. Ezenkívül kommunikációs, “beszélgetős” órákat és önimeretet is bevezetnének.


A mindennapos testnevelés kérdésköre is felvetődött. A válaszadók szerint fontos a mozgás, de a mindennapos testnevelés sok időt és energiát vesz el a gyerektől, így azon csökkentenének.

“Nem feltétlenül ragaszkodnék a tantárgy rendszerhez. A szerintem ideális iskola taníthatna projektmódszerrel pl. De mondjuk ha tantárgyrendszer, akkor informatika mindenképpen több kellene, sok tantárgy meg nem mennyiségileg, hanem minőségileg kellene, hogy más legyen.”
“Az ideális iskolában hagynám, hogy a tanuló (a szülőkkel együtt) maga vegye fel az óráit, eldöntve, hogy neki melyikből mennyire van szüksége.”
“Matematikából nem kéne ennyi alapszinten, kémiából, fizikából sem, viszont sokkal több, az életben fontos tudás jem jelenik meg: pl kellene alapvető jogainkról tanulni, politika: hogy működik a választási rendszer hazánkban, kiket is választunk meg, bank: kölcsön fogalma, számla, kamat, THM, hogyan vegyek fel hitelt, pályaorientáció; nyelvtan sem kellene ennyire mélyrehatóan.”
“Nevetés óra vagy valamilyen alkotás óra pluszban. A többit megtartanám, csak egyes tárgyakat hamarabb lezárnék, azoknál, akik nem arra építik tovabbi tanulmányaikat. Pl. a fizika 11.-ben sokak számára fölösleges”


A megkérdezettek többsége később kezdené meg a tanítást az iskolákban. Az első óra kezdését reggel 9 órára tennék, és az utolsó óra nem tartana tovább 14 órától. Más válaszadók kifejtették, hogy tulajdonképpen tarthat a tanítás 16 óráig is, ha az órák közötti szünetek megfelelőek. A legtöbben 15 perces szüneteket vezetnének be. A nyári szünetet megfelelő hosszúságúnak tartják, de az évközi szünetek hosszán változtatnának, hosszabbra terveznék, hogy több idő jusson a pihenésre.

About Unknown

Hi, My Name is Anna Nagy.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése